Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το Σύνολο των Θεμάτων ΦΥΣΙΚΗΣ Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου που έχουν δοθεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το 2001 μέχρι και τον Ιούνιο 2016.




Πέρσι, στην αντίστοιχη δημοσίευση είχα γράψει:

"Πάει κι αυτό. Στην περίπτωσή μας "αυτό" είναι η Φυσική Γενικής Παιδείας της Γ' Λυκείου. Σίγουρα πλέον είναι η τελευταία παρόμοια δημοσίευση, μιας και το μάθημα έκλεισε τον κύκλο του μετά την ολοκλήρωση των επαναληπτικών εξετάσεων".

Να όμως που η ζωή αλλιώς φέρνει τα πράγματα κι εγώ είμαι έτοιμος να κάνω, για μια ακόμη χρονιά (τελευταία;), την ανάρτηση με το σύνολο των θεμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τη Φυσική της Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου.
Βέβαια, επειδή σ' αυτή τη χώρα η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου ποτέ δεν μας αφήνει να πλήξουμε, ποτέ δεν ξέρεις.

Όμως επιμένω, το είχα ξαναγράψει, χρειάζεται σύντομα να ξαναδούμε ανανεωμένη μια παρόμοια ύλη να διδάσκεται στο Λύκειο. 

Το κείμενο της ανάρτησης είναι σε word, με χαρακτήρες 12pt, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα από τους συναδέλφους για τους μαθητές τους. 
Είναι τακτοποιημένα κατά κεφάλαιο, είδος ερώτησης, χρονολογική σειρά και χαρακτηρίζονται με τον τύπο του σχολείου και την περίοδο που δόθηκαν (ημερήσια, εσπερινά, επαναληπτικές).
Νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τους συναδέλφους καθηγητές και τους μαθητές. Η ποικιλία των θεμάτων πλέον είναι τόσο μεγάλη, που μπορούν από μόνα τους να αποτελούν μια πλατφόρμα θεμάτων.
Σίγουρα, δεν επιτρέπεται η εμπορική εκμετάλλευση της ανάρτησης. 
Στα παρακάτω θέματα περιλαμβάνονται και εκείνα που αντιστοιχούν σε ύλη που σήμερα έχει αφαιρεθεί από την εξέταση. 

1ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Η φύση του φωτός)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Ατομικά φαινόμενα)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

3ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Πυρηνικά φαινόμενα)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

4ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ (Εφαρμογές - Λαμπτήρες)
ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου