Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής στην Κινητική με το πρόγραμμα Hot Potatoes.

Φυσική Α' Λυκείου


Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση που κάνω με το πρόγραμμα Hot Potatoes στη Φυσική της Α' Λυκείου. Μέχρι τώρα είχα χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα για δημιουργία ερωτήσεων Πολλαπλής Επιλογής και Σωστού - Λάθους στη Φυσική της Γ' Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και στη Βιολογία της Γ' Λυκείου Γεν. Παιδείας. Οι θετικές αντιδράσεις κυρίως από μαθητές, αλλά και από συναδέλφους καθηγητές με έσπρωξαν να συνεχίσω αυτή τη δραστηριότητα και με άλλες τάξεις του Λυκείου. 
Έτσι, η συνέχεια γίνεται με ερωτήσεις Πολλαπλής Επιλογής σχετικές με την ύλη της ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ της Α' Λυκείου. Οι ερωτήσεις είναι συγκεντρωμένες από διάφορες πηγές (έντυπες και ηλεκτρονικές) είτε παλαιότερα, είτε πρόσφατα. Οι πιο πρόσφατες είναι από το ylikonet.gr (Δ. Μάργαρης) και από θέματα επαναληπτικών εξετάσεων του Ο.Ε.Φ.Ε. Από όπου και αν προέρχονται ευχαριστώ θερμά τους δημιουργούς αυτών των ερωτήσεων.
Στις περισσότερες ερωτήσεις η απάντηση προκύπτει άμεσα. Σε μερικές άλλες χρειάζεται να γίνουν πράξεις ή συνδυασμός σκέψεων για να δώσουμε την απάντηση. Σίγουρα αυτό που χρειάζεται για όλες είναι η εμπεριστατωμένη μελέτη της θεωρίας  και το προσεκτικό διάβασμα της εκφώνησης. 
Εννοείται ότι θα συνεχίσω να κάνω παρόμοιες αναρτήσεις. Σίγουρα με καινούριες της Α' Λυκείου, αλλά και με την ανανέωση και εμπλουτισμό των παλαιότερων της Γ' Λυκείου (Φυσική, Βιολογία). 
Έχω προσπαθήσει οι σωστές απαντήσεις των ερωτήσεων να είναι αυτές που πρέπει(!), αλλά ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων αν έχω κάνει κάποιο λάθος. Βλέπετε όλα είναι "χειροποίητα". Αν νομίζετε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, ενημερώστε με.
Καλή δουλειά.
Για το κατέβασμα της ανάρτησης ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου