Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Τα Πειραματικά Απογεύματα συνεχίζονται ...

Κάθε Πέμπτη συνεχίζονται τα Πειραματικά Απογεύματα στο 1ο ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου με παιδιά από την Α' Λυκείου. Μέχρι τώρα έχουμε κάνει 5 συναντήσεις. Σ' αυτές πρέπει να προσθέσουμε μία Πέμπτη ακόμη που μερικά από τα παιδιά της ομάδας προσφέρθηκαν και έβαψαν 2 παλιές μεταλλικές ντουλάπες, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουμε ως προθήκες για την έκθεση παλαιών οργάνων Φυσικής του σχολείου μας. Εκείνη την ημέρα εγώ ήμουν απασχολημένος με τη δειγματική διδασκαλία και τη συζήτηση με τους συναδέλφους. 
Μέχρι τώρα έχουν γίνει τρεις συναντήσεις με αντικείμενο Φυσικής, μία συνάντηση για Χημεία και άλλη μία για Βιολογία.
Στις συναντήσεις της Φυσικής έχουμε ασχοληθεί με σχεδίαση γραφικών παραστάσεων, με μετρήσεις μηκών και με σύνθεση ηλεκτρικού κυκλώματος (παραθέτω μια δουλειά της Αναστασίας που έχει σχεδιάσει δύο γραφικές παραστάσεις "τάσης - έντασης ρεύματος" με επεξεργασία των μετρήσεων στο EXCEL).
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Στη Χημεία ασχοληθήκαμε με το pH και την αναγνώριση οξέος, βάσης και άλατος με τη βοήθεια του pH. 
Στέκομαι ιδιαίτερα όμως στην Βιολογία, όπου την παρουσίαση του πειράματος έκανε ο καλός φίλος και εξαιρετικός συνάδελφος Γιώργος Χαλκιόπουλος, πρώτος καλεσμένος στα Πειραματικά Απογεύματα. Το θέμα που μας πρότεινε ήταν για την "Φωτοσύνθεση". Με αφορμή αυτό, τα παιδιά έκαναν πολλές παρατηρήσεις στα μικροσκόπιά τους. Μάλιστα ο Αντώνης πήρε μερικές φωτογραφίες των παρασκευασμάτων, όπως φαίνονταν στο μικροσκόπιο.
Στη συνάντηση αυτή βρισκόταν μαζί μας και η κ. Σαραντίδου που είναι Βιολόγος στο σχολείο μας.
Κλείνω αυτό το σημείωμα με ιδιαίτερη αναφορά στον         κ. Γαβριήλ Χατζημιχαήλ, τον Χημικό μας, που συμμετέχει δραστήρια σε όλο το φάσμα προετοιμασίας των συναντήσεών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου