Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Ισορροπώντας...

 Κυπαρίσσι
Κυριακή πρωί σήμερα, ανοίγω το ιστολόγιο να γράψω κάτι, πριν πάω για μπάνιο. Στο Ναύπλιο πλέον. Από χθες το βράδι. Ανοίγω το ιστολόγιο σχεδόν κάθε μέρα. Έχει στοιχειώσει. Η τελευταία ανάρτηση κολλημένη στην ίδια ημερομηνία, 18 Ιουνίου, για τη Sally Ride. Θα μπορούμε άραγε να γράφουμε κάποτε μόνο με τη σκέψη; Αν συνέβαινε αυτό, τα κείμενα θα έμοιαζαν με το "on the road" (στο δρόμο) του Κέρουακ!
Δεν έχω κάτσει πολύ αυτό το μήνα. Το να μη κάθεσαι, δεν σημαίνει βέβαια ότι κουράζεσαι. Θα ήμουν πολύ μεμψίμοιρος αν ισχυριζόμουνα κάτι τέτοιο.
Το Κυπαρίσσι με υποδέχτηκε για το "ετήσιο προσκύνημα" και την "επίσημη έναρξη" της καλοκαιρινής ραστώνης. Η καλοκαιρινή παρέα παρούσα. Τα 105 άλογα γνωρίζουν πλέον καλά το δρόμο. Μακρύς, αλλά όμορφος. Τα δωμάτια της κ. Μαρίας στην ATALANTI ( http://www.atalantiapartments.gr/ ) πάντα περιποιημένα και καθαρά. Η Μαριάννα και ο Δημήτρης πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν. Ο αέρας δεν μας απογοήτευσε, βρέθηκε η λύση. Τα μπαρμπούνια του Φίλιππου φρεσκότατα, οι γκόγκες επίσης.
Πόσο μακριά μπορεί να είναι το Κυπαρίσσι από τις πηγές του ποταμού Αγγίτη (σπήλαιο Μααρά)          (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF_%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7) στη Δράμα ή το σπήλαιο της Αλιστράτης  (http://www.alistraticave.gr/) στις Σέρρες; Αν το κάνεις κέφι, μια ανάσα δρόμος! Οι εικόνες μέσα στα σπήλαια και το περιβάλλον στις πηγές του Αγγίτη καταπληκτικά.
Κάπου μέσα σ' αυτά ήρθε και το 13σέλιδο κείμενο του Ανδρέα για το "πεδίο Higgs" (http://users.sch.gr/kassetas/xBoson%20Higgs.htm)! Ανδρέα μου πολύ κατατοπιστικό και αναλυτικό. Μπράβο και για το κουράγιο σου.
Κι εγώ; Αποτοξίνωση. Έχω αυτή την πολυτέλεια και την απολαμβάνω χωρίς ενοχές. Αλλά το μυαλό δεν σταματάει να θέλει να κάνει κάτι. Έτσι θα περάσουν φαντάζομαι οι μέρες.
Ισορροπώντας ανάμεσα στα μπάνια και στις ιδέες για νέα πράγματα. Καλό καλοκαίρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου