Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Θέματα από τα «Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων» του Υ.Π. (ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ)

Βρισκόμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου και πλέον μια καινούρια χρονιά ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Μια χρονιά "περίεργη" και ασφαλώς οικονομικά πιο δύσκολη.
Απέναντι σε όλα αυτά αισθάνομαι ότι πρέπει να αντιδράσω και ο δικός μου τρόπος αντίδρασης (ένας τρόπος αντίδρασης) είναι να δουλέψω να γίνω καλύτερος, να προσφέρω κάτι περισσότερο, σ' αυτό με το οποίο ασχολούμαι.
Έτσι, ξεκινώ σήμερα την ανάρτηση αρχείων word που περιέχουν το σύνολο των θεμάτων Φυσικής Γ' Λυκείου Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας κλπ, με τίτλο "Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα Πανελλαδικών Εξετάσεων".
Τα θέματα, στην πρωτότυπη μορφή τους, βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
Στην ανάρτησή μου, όλα τα κεφάλαια παρουσιάζονται με την ίδια μορφή, χωρισμένα κατά είδος ερώτησης ή άσκησης, χρησιμοποιώντας τον ίδιο τύπο γραμματοσειράς (Trebuchet, μέγεθος 11).
Είναι μια δουλειά για την οποία χρειάστηκαν πολλές δεκάδες ώρες για την ολοκλήρωσή της, αλλά νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει το συνάδελφο να κατεβάσει εύκολα και γρήγορα αυτά τα αρχεία, από τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και εκτυπώσει τα θέματα που επιθυμεί.
Επίσης, τα θέματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν εύκολα από τους μαθητές, μιας και μπορούν να τα βρουν συγκεντρωμένα και ομαδοποιημένα.
Για ενημέρωση των χρηστών, να επισημάνω ότι στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου υπάρχουν υποδειγματικές λύσεις για ένα μέρος αυτών των θεμάτων.
Κλείνοντας αυτή την εισαγωγή, θα τονίσω ότι αποτελεί μια καλή πρωτοβουλία η δημιουργία αυτού του ηλεκτρονικού φροντιστηρίου, με πολλές δυνατότητες βελτίωσης του υλικού, ειδικά σε ότι αφορά τον τρόπο παρουσίασης της θεωρίας που είναι μάλλον απαρχαιωμένος και χρειάζεται πλήρη αναμόρφωση!

ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ και ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ

1. Μηχανικές Ταλαντώσεις (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

2. Μηχανικές Ταλαντώσεις - Ενέργεια (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

3. Ηλεκτρικές Ταλαντώσεις (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

4. Φθίνουσες Ταλαντώσεις (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

5. Εξαναγκασμένες Ταλαντώσεις (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

6. Σύνθεση Ταλαντώσεων (Ψηφιακό Φροντιστήριο)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου