Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εκδήλωση για το πείραμα στο C.E.R.N. με αφορμή τη λήξη των Πειραματικών απογευμάτων.

Για όλα τα πράγματα υπάρχει κάποιο τέλος. Έτσι, με το κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς ήρθε και το τέλος των Πειραματικών απογευμάτων, μια δραστηριότητα που ξεκίνησε στα μέσα του φετινού Γενάρη, με τη συμμετοχή αποκλειστικά παιδιών της Α' Λυκείου του 1ου ΓΕ.Λ. Χαλανδρίου.
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2011 είχαμε μια εκδήλωση στο μικρό αμφιθέατρο του σχολείου μας, για να δώσουμε τα αναμνηστικά διπλώματα στους 14 μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν δραστήρια στις περισσότερες από τις 10 πειραματικές συναντήσεις που κάναμε. Το αμφιθέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από μαθητές του σχολείου μας, αλλά και από φιλοξενούμενους του 1ου Γυμνασίου Χαλανδρίου και του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου. Κοντά μας βρέθηκαν ακόμη συνάδελφοι του σχολείου, ο κ. Κώστας Καμπούρης, υπεύθυνος του Ε.Κ.Φ.Ε. Χαλανδρίου, η σχολική σύμβουλος κ. Αναστασία Γεωργιάδου, η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας κ. Ελένη Μπελεζίνη, μαζί με το μέλος του Δ.Σ. κ. Βασίλη Νικολόπουλο, η Φυσικός του 1ου Γυμνασίου κ. Τουτουδάκη, ο Φυσικός του 2ου Λυκείου κ. Ανδρεαδέλλης.
Άφησα για το τέλος τον επίσημο καλεσμένο μας, τον κ. Θεόδωρο Μερτζιμέκη, επίκουρο καθηγητή Πυρηνικής Φυσικής στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Είχα τη χαρά να γνωρίσω τον κ. Μερτζιμέκη, στη διάρκεια του τελευταίου MasterClass Φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων, στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Το τέλος της σειράς των πειραμάτων μας, έδωσε την ιδέα να μιλήσουμε για το μεγαλύτερο πείραμα που συμβαίνει σήμερα στον κόσμο, το πείραμα στο C.E.R.N.
Όταν έγινε η πρόταση προς τον κ. Μερτζιμέκη, δέχτηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η τιμή για το σχολείο μας μεγάλη.
Όμως, ακόμη μεγαλύτερη αποδείχτηκε η ευχαρίστηση για όλους εμάς που παρακολουθήσαμε την παρουσίασή του, μια παρουσίαση με κύρια χαρακτηριστικά τη ΓΝΩΣΗ και το ΠΑΘΟΣ.
Τον ευχαριστούμε θερμά.


Ξεκίνησα το κείμενο, αναφερόμενος σε κάποιο "τέλος". Αλλά, μέσα από το τέλος μιας διαδικασίας, μπορεί να ξεπηδήσει το ξεκίνημα μιας νέας πρωτοβουλίας, που θα αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια αυτού που αφήνουμε πίσω μας. Ποιος ξέρει;
Παιδιά, ας είμαστε πρώτα καλά και κάτι θα κάνουμε με την καινούρια χρονιά!

1 σχόλιο: