Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Εργασίες μαθητών

Εδώ θα δημοσιεύονται εργασίες που θα αναλαμβάνουν και θα παρουσιάζουν μαθητές από τις τάξεις που κάνω μάθημα.

Η ιδέα προέκυψε από την ανάγκη να αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ένα μάθημα γενικής παιδείας, όπως είναι η Φυσική της Γ' Λυκείου. Είναι γνωστό νομίζω, ότι ένα τέτοιο μάθημα αντιμετωπίζεται από ένα μεγάλο, ίσως το μεγαλύτερο, μέρος των μαθητών, με αδιαφορία έως πλήρη απαξίωση. Αυτό, είναι φυσικό να γεμίζει το συνάδελφο ή τον συνεπή μαθητή με κούραση, γιατί γίνεται μάθημα, χωρίς τελικά να γίνεται, δηλαδή χωρίς αποτέλεσμα.

Οι εργασίες αυτές θα είναι πεντάλεπτες παρουσιάσεις μέσα στην τάξη, παρουσιασμένες οπωσδήποτε προφορικά με τη βοήθεια σημειώσεων, με τη δυνατότητα χρήσης πολυμέσων παρουσίασης.

Τα θέματα θα προέρχονται από μία προτεινόμενη λίστα θεμάτων ανά κεφάλαιο, που θα παραμένει ανοιχτή για συμπλήρωση. Το περιεχόμενο των θεμάτων θα μπορεί να προέρχεται από μία μεγάλη ποικιλία πεδίων ενδιαφέροντος (λογοτεχνία, ζωγραφική, κινηματογράφος, αρχιτεκτονική και βέβαια φυσική) με στόχο το κέντρισμα του ενδιαφέροντος ιδιαίτερα των μαθητών που κατά τεκμήριο "αδιαφορούν". Τα θέματα αυτά θα έχουν πάντα ως αφορμή τα συγκεκριμένα θέματα της Φυσικής που συναντάμε στη διδασκόμενη ύλη.

Οι εργασίες των μαθητών θα δημοσιεύονται, εφόσον το επιθυμούν και θα αποθηκεύονται στο esnips, όπως το υπόλοιπο υλικό. Όποιος(-α) επιθυμεί να "κατεβάσει" μία εργασία, χρειάζεται να κάνει αριστερό "κλικ" στην διεύθυνση, κάτω από τον τίτλο της εργασίας και να ακολουθήσει τις πάγιες οδηγίες για το "κατέβασμα" (ΕΤΙΚΕΤΑ "Πληροφορίες για το blog και τη χρήση του").

Επίσης, θα αναρτώνται τα προτεινόμενα θέματα κατά μάθημα και κεφάλαιο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα του εμπλουτισμού τους.

Ο χρόνος θα δείξει πόσο θα ανταποκριθούν οι μαθητές(-τριες) σ' αυτή την πρωτοβουλία, μιας και η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική.

Εργασίες μαθητών στη Φυσική Γ' Λυκείου Γεν. Παιδείας

Το φως στον Caravaggio
από τη μαθήτρια Αλεξάνδρα Πεντάζου (20/11/2009)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία
από τη μαθήτρια Τετιάνα Πριντίι (18/12/2009)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ
από τις μαθήτριες Ασημίνα Τζεμπετζή και Μαρία Ράπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου