Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Επανάληψη στο κεφάλαιο "ΤΟ ΦΩΣ".ΦΥΣΙΚΗ Β' ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σ' αυτή την ανάρτηση έχω συγκεντρώσει 5 εργασίες pptx και 3 εργασίες με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής φτιαγμένες με το πρόγραμμα Hot Potatoes. Όλα τα θέματα είναι σχετικά με το κεφάλαιο "ΤΟ ΦΩΣ". Κάθε μία παρουσίαση αναφέρεται σε κάποιο επιμέρους τμήμα του κεφαλαίου. Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τις εργασίες όπως φαίνεται παρακάτω:

Εργασίες παρουσίασης διαφανειών pptx
  • για την "ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" από  ΕΔΩ.
  • για την "ΣΩΜΑΤΙΔΙΑΚΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" από   ΕΔΩ
  • για την "ΑΝΑΚΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" από  ΕΔΩ.
  • για "ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΜΟΣ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" από  ΕΔΩ.
  • για την "ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ" από  ΕΔΩ.

Εργασίες παρουσίασης ερωτήσεων με το πρόγραμμα Hot Potatoes

  • αρχείο για την "ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ" από  ΕΔΩ.
  • αρχείο για την "ΑΝΑΚΛΑΣΗ - ΔΙΑΘΛΑΣΗ - ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ" από  ΕΔΩ.
  • αρχείο για την "ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ" από  ΕΔΩ.
Σε κάθε ανάρτηση υπάρχει παρουσίαση της θεωρίας μέσα από ένα συνδυασμό κειμένου, εικόνων και υπερσυνδέσεων. Όποια λέξη ή φράση εμφανίζεται υπογραμμισμένη σε μια διαφάνεια, σημαίνει πως έχει υπερσύνδεση. 
Παρακάτω δίνω ορισμένες οδηγίες για την καλύτερη λειτουργία και χρήση των διαφανειών μιας παρουσίασης pptx. Αυτό θα γίνεται σε κάθε παρόμοια ανάρτηση.

Όταν το pptx είναι σε κατάσταση προβολής, βάζοντας το δείκτη του ποντικιού στην υπογραμμισμένη λέξη ή φράση, εμφανίζεται το "χεράκι", οπότε κάνοντας αριστερό κλικ εκεί, οδηγείστε συνήθως σε μια προσομοίωση ή βίντεο που έχει σχέση κι εξυπηρετεί την καλύτερη κατανόηση του συγκεκριμένου μαθήματος. Γι' αυτή τη διαδικασία χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.

Μετά την ανάπτυξη της θεωρίας, δίνονται διαδικτυακές διευθύνσεις-παραπομπές, όπου μπορείτε να βρείτε επιπλέον χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό προερχόμενο από συναδέλφους και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στις τελευταίες διαφάνειες κάθε ανάρτησης υπάρχουν ερωτήσεις (διαφόρων τύπων) και ασκήσεις σχετικές με το θέμα της ανάρτησης. 

Οι αναρτήσεις pptx μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από κάθε συνάδελφο, αρκεί να έχει κατεβάσει στον υπολογιστή του κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει το powerpoint (Office ή κάτι άλλο). 
Για την παρουσίαση κάθε διαφάνειας έχω επιλέξει κάποιο χρονισμό. Γι' αυτό ο (η) χρήστης του υλικού καλό θα ήταν να έχει μελετήσει με προσοχή τον τρόπο που το κείμενο και οι εικόνες αλληλοδιαδέχονται, πριν το χρησιμοποιήσει. 
Υπάρχει περίπτωση κάποια σύμβολα να μην προβάλλονται σωστά στην οθόνη του δικού σας υπολογιστή. Ο πιο πιθανός λόγος γι' αυτό είναι η διαφορετική έκδοση του Office (pptx). Χρησιμοποιώ το MS Office 2016. 

Οι αναρτήσεις δεν είναι κωδικοποιημένες, για να μπορεί ο (η) συνάδελφος να επιφέρει αλλαγές που κρίνει ότι βελτιώνουν την εκπαιδευτική προσέγγιση του θέματος. Η αναφορά από τον (την) χρήστη, του ονόματός μου ως δημιουργού της παρουσίασης, θα με τιμούσε ιδιαίτερα! 
Εννοείται, ότι η χρήση κάθε ανάρτησης pptx δεν αφορά την εμπορική εκμετάλλευσή της. 

Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου