Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σαν σήμερα... 2015, μετά από ένα χρόνο.



Σαν σήμερα ήταν, στις 4 Οκτωβρίου 2015, όταν έκανα την πρώτη ανάρτηση στο "Σαν σήμερα..." με θέμα  "1957 Εκτόξευση του Sputnik I ". Ένα χρόνο μετά, η στατιστική του Google έχει γράψει 19 κλικ γι αυτή την ανάρτηση.
Μέχρι τότε και σίγουρα όχι οργανωμένα, είχα κάνει κάποιες λίγες αναρτήσεις με θέματα ιστορικού περιεχομένου.
Όταν ξεκίνησα αυτή τη στήλη κι εγώ δεν είχα ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου τη μορφή που θα είχε μια τέτοια ανάρτηση. Έτσι, τα πρώτα κείμενα ήταν μάλλον σύντομα και σε κάποιες περιπτώσεις, στην ίδια ανάρτηση αναφέρονταν περισσότερα από ένα πρόσωπα ή γεγονότα. 
Γιατί, η θεματική του "Σαν σήμερα..." είναι η αναφορά στη γέννηση ή το θάνατο ενός σημαντικού προσώπου από το χώρο της Φυσικής, όπως και η αναφορά σε κάποια σημαντική ανακάλυψη στη Φυσική και στην προσπάθεια του ανθρώπου να γνωρίσει το διάστημα. Και όλα αυτά με μια ποικιλία υπερσυνδέσεων. 

Ένα χρόνο πλέον μετά από την πρώτη ανάρτηση, η στατιστική μας λέει ότι έχουν γίνει 126 αναρτήσεις στην Ετικέτα "Σαν σήμερα..." με 135 θέματα.
Στους δύο πρώτους μήνες η κάθε ανάρτηση δεν ξεπερνούσε τα 30 κλικ, με θεαματική εξαίρεση αυτή για το "1909 γεννήθηκε ο Καίσαρ Αλεξόπουλος" που έχει δεχτεί 82 επισκέψεις!
Με την πάροδο του χρόνου αυξήθηκε η επισκεψιμότητα και από το Δεκέμβριο 2015 άρχισαν και τα shares! Πλέον η κάθε ανάρτηση δέχεται περισσότερες από 60 επισκέψεις, αλλά το Φεβρουάριο 2016 το "1988 πέθανε ο Richard Feynman" ξεπετάχθηκε με 135 κλικ.

Κλείνοντας αυτό το στατιστικό απολογισμό, ενδεικτικά μπορώ να πω ότι
  • από πρόσωπα (άνδρες), τα περισσότερα κλικ (300) έχει δεχτεί το "1929 γεννήθηκε ο Θεωρητικός Φυσικός Peter Higgs", 
  • από πρόσωπα (γυναίκες), τα περισσότερα κλικ (73) έχει δεχτεί το "8 Μαρτίου, για να τιμήσουμε τη γυναίκα. Ένα αφιέρωμα στη Lise Meitner",
  • από γεγονότα, τα περισσότερα κλικ (333) έχει δεχτεί το "Τα πληρώματα των αεροπλάνων πίσω από τις ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας" και 
Πέρα όμως από τα οποιαδήποτε στατιστικά, για μένα, ψυχή αυτών των αναρτήσεων είναι οι αναγνώστες και τα θετικά μηνύματα που στέλνουν. Έτσι, ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους μέχρι σήμερα αναγνώστες μου, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να με παρακολουθούν και στις επόμενες προσπάθειές μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου