Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Υπάρχει νεότερη ανάρτηση για Φυσική Προσανατολισμού  ΕΔΩ

Υπάρχει νεότερη ανάρτηση για Φυσική Γεν. Παιδείας  ΕΔΩ

Πάνε 8 μήνες που έχει ξεκινήσει ημερολογιακά η χρονιά(!), αλλά για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, σήμερα 1η του Σεπτέμβρη ξεκινά παραδοσιακά η σχολική χρονιά. 
Καλή σχολική Χρονιά λοιπόν σε όλους τους συναδέλφους και μαθητές.
Πέρσι, στα πλαίσια της ανανέωσης του υλικού των παρουσιάσεων (ppt) και με αφορμή τις αλλαγές(;) στην οργανωτική δομή του Λυκείου, ασχολήθηκα κυρίως με την Α' Λυκείου. Φέτος, ας είμαστε καλά, σκοπεύω ν' ασχοληθώ με την ανανέωση του υλικού των παρουσιάσεων της Β' Λυκείου, Γενικής παιδείας και Προσανατολισμού, παράλληλα με τη δημιουργία καινούριου υλικού. 
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα προσπαθώ να κάνω τις αναρτήσεις σε χρόνους που θα εξυπηρετούν τους συναδέλφους κατά το προχώρημα της ύλης τους, μιας και τους βοηθά να έχουν ένα έτοιμο προς χρήση υλικό. 
Βέβαια, υπενθυμίζω ότι για όλη την ύλη που περιλαμβάνεται στη διδασκαλία της Β' Λυκείου, υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό παρουσιάσεων που μπορείτε να το βρίσκετε στις ΕΤΙΚΕΤΕΣ "Φυσική Β' Λυκείου Γεν. Παιδείας (ppt)" και "Φυσική Β' Λυκείου Κατεύθυνσης (ppt)". 
Λόγω κάποιας ανακατανομής της ύλης ανάμεσα στις τάξεις, η ύλη των παρουσιάσεων που πέρσι διδασκόταν στη Β' Λυκείου Γεν. Παιδείας ή στη Γ' Λυκείου Γεν. Παιδείας μπορεί να βρεθεί στις σχετικές ΕΤΙΚΕΤΕΣ. 
Θα ξεκινήσω τις αναρτήσεις με τα μαθήματα εισαγωγής (πρώτη επαφή με τους μαθητές στην καινούρια τάξη) της Φυσικής Β' Λυκείου Γεν. Παιδείας και της Φυσικής Β' Λυκείου Προσανατολισμού.
Η ύλη που γράφεται ότι θα διδαχτεί σ' αυτά τα δύο μαθήματα προκύπτει αφενός μεν από το περιεχόμενο του ΦΕΚ 1401 / 2 Ιουνίου 2014 που περιέχει τις αποφάσεις για τη διδακτέα ύλη τη χρονιά 2014-15 και αφετέρου από την εμπειρία διδασκαλίας της σχετικής ύλης τα προηγούμενα χρόνια. Στην περίπτωση που οι οδηγίες του Υπουργείου θα δίνουν κάτι διαφορετικό, θα κάνω τις σχετικές διορθώσεις.

Για την Εισαγωγή στη Φυσική Γενικής Παιδείας της Β' Λυκείου (ppt)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για την Εισαγωγή στη Φυσική Προσανατολισμού της Β' Λυκείου (ppt)
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου