Κυριακή, 29 Απριλίου 2012

Εκδήλωση για τα 25+1 χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ. Γιατί, 25+1 χρόνια; Την ερμηνεία του τίτλου μάς την έδωσε ο επίσημος προσκεκλημένος - ομιλητής της εκδήλωσης κ. Θεόδωρος Μερτζιμέκης (PhD), επ. καθηγητής στο Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας ( http://nuclpart.phys.uoa.gr/People/mertzimekis.gr.php ).
25+1=26 χρόνια  από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ και 1 χρόνο μετά από το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.


Στο σχολείο μας υπήρξε η ιδέα να κάνουμε μια εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από το τραγικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, στις 26 Απριλίου 1986, της τότε Ε.Σ.Σ.Δ. και σήμερα Ουκρανίας. Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για τις 26 Απριλίου 2012, ακριβώς 26 χρόνια μετά.
Έτσι, στις 12 το μεσημέρι, το αμφιθέατρο του 1ου Γεν. Λυκείου Χαλανδρίου αποδείχτηκε μικρό για να χωρέσει τους μαθητές της Β', Γ' τάξης του σχολείου μας, αλλά και τους φιλοξενούμενους καθηγητές και μαθητές γειτονικών σχολείων.
Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ, παραγωγής του Discovery Channel.

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Μερτζιμέκη, στην οποία εξήγησε αναλυτικά τι συνέβη στο Τσερνόμπιλ και γιατί συνέβη το ατύχημα. Παράλληλα, επέμεινε στην εξήγηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων αυτού του ατυχήματος και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που μπήκαν κυρίως από τους μαθητές.
Παρακάτω φαίνονται
  •  η διεύθυνση που είναι αναρτημένο το video που προβλήθηκε
  •  η διεύθυνση στο you tube που είναι αναρτημένο το πρωτότυπο video σε πλήρη μορφή 
      http://www.youtube.com/watch?v=X4mGr0r8kiM
  •  η διεύθυνση που είναι αναρτημένη η παρουσίαση του κ. Μερτζιμέκη
      http://www.slideshare.net/alipasas/251-12700861
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου